Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Potencijali za novi opštegradski centar i parkovske površine u Novom Sadu

    Prema planovima „Urbanizma“ deo Novog Sada duž Ulice Ive Andrića trebalo bi da postane stambeno-poslovna zona za uređenim parkovima. Kako je objasnila arhitektkinja ovog preduzeća Tašana Krišanović, zbog specifičnog položaja ove teritorije u odnosu na susedne, kao i planiranih saobraćajnica, urbanisti su je opredelili za, takozvani, opštegradski centar i parkovske površine.

    – Teritorija između Bulevara cara Lazara, Ulice Ive Andrića i Ulice heroja Pinkija treba da bude uređeni park. Ambijent treba da formira prirodnu oazu, a ostavlja se i mogućnost pravljenja podzemne garaže- predočila je Krišanović.

    Ona je objasnila da se u delu koji je nalazi na uglu ulica Ive Andrića i Heroja Pinkija planiraju poslovni ili stambeno-poslovni objekti, koji bi se gradili tako da „jedna parcela predstavlja jedan blok zgrada, sa jedinstvenom podzemnom garažom“. Zgrade namenjene stanovanju bile bi visoke do sedam spratova, dok bi poslovni objekti imali do 20 etaža. Južni deo ove celine bio bi pretvoren u park koji bi povezao okolna poručja- Telep, Limane i obalu Dunava. U planu je i izgradnja verskog objekta koji bi se uklopio u celinu parka.

    Ipak, kako saznaje „Dnevnik“, stopirana je izgradnja dela prostora duž Ulice Ive Andrića, koji je sa druge strane ograničen Ulicom Sime Matavulja, dok se ne donesu planovi detaljne regulacije. Takođe, ova zabrana, zbog istih razloga, tiče se i severnog dela kasarne Mornarice, dela odbrambenog nasipa, ali i Univerzitetskog parka. Kako su objasnili u „Urbanizmu“, formiranje magistrale koja treba da obuhvati i Ulicu Sime Matavulja i dopre do mosta na Dunavcu, promenilo je deo dosadašnjih urbanističkih planova.

    – Ceo prostor, izuzev dela oivičenog Bulevarom cara Lazara, Ulicom Ive Andrića i Ulicom heroja Pinkija, realizovaće se na osnovu plana detaljne regulacije. Odbrambeni nasip može se realizovati i na osnovu urbanističkog projekta, što će zavisiti od načina na koji se ova teritorija bude nadvisila – kazala je Tašana Krišanović.

    Sagovornica, pak, nije mogla da navede kad se planira realizacija plana, jer to ne zavisi od „Urbanizma“ već od sredstava koje bi obezbedio Grad, odnosno investitori.
     
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE