Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    London postao šesti najveći francuski grad

    Sudeći po broju Francuza koji žive u njemu, London je postao šesti najveći francuski grad.
     
    Podaci o broju stanovnika izašli su u javnost nakon što je francuski konzulat u glavnom gradu Velike Britanije pozvao između 300 i 400 hiljada svojih državljana da glasaju na predstojećim parlamentarnim izborima u Francuskoj.
     
    Ovo znači da u Londonu na primer živi više Francuza nego u većim francuskim gradovima kao što su Nant, Strazbur ili Bordo.
     
    Prema pisanju Daily Maila, povećanje broja francuskih stanovnika Londona uzrokovao je priliv mladih profesionalaca koji u gradu na Temzi vide veće mogućnosti. Malika Favre, ilustrator iz Pariza, kaže da je u Londonu diplomirala i da je ostala jer „je niko nije zvao nazad“.
     
    „Ovde je sistem mnogo jednostavniji, nema mnogo pravila i papirologije,“ kaže ova Francuskinja.
     
    Francuzi su u London počeli da dolaze u 17. veku kada je Hugenotima ponuđeno sigurno utočište u kraljevstvu Čarlsa II. Oni su „okupirali“ istočni deo Londona koji je bio mnogo jeftiniji za život.
     
    Nedavno je londonski konzervativni dnevni list Daily Telegraph objavio je članak koji otkriva još jedan veći priliv francuskih, ovog puta, malo imućnijih građana.  Oni su objavili da je veći broj agencija za prodaju nekretnina poslednjih dana beležio znatan porast interesovanja francuskih klijenata o mogućnosti kupovine nekretnina u Londonu, i to pre svega stanova i kuća u boljim, rezidencijalnim četvrtima. 
     
    M.M.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE