Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Bivši Kameronov saradnik optužen za krivokletstvo

    Škotska policija je optužila Endija Koulsona, bivšeg direktora za komunikacije britanskog premijera Dejvida Kamerona, za krivokletstvo na sudu u Glazgovu nakon što je nešto ranije uhapšen u Londonu.
     
    Škotska policija je juče saopštila da je uhapsila Koulsona u njegovom stanu u Londonu zbog lažnog svedočenja na suđenju političaru Tomiju Šeridanu pred Visokim sudom u Glazgovu u decembru 2010. godine.
     
    Koulson (44) je prethodno, u julu prošle godine, uhapšen zbog sumnje da je umešan u prišlukivanje telefona i podmićivanje javnih službenika dok je bio urednik od 2003. do 2007. godine u ugašenom tabloidu News of the World u vlasništvu medijskog magnata Ruperta Mardoka.
     
    Najtiražniji britanski tabloid je ugašen pošto se saznalo da su njegovi novinari prisluškivali telefone javnih ličnosti – od političara, glumaca do porodica žrtava ubistava. Policija sumnja da je Koulson ne samo znao za prisluškivanja, već i da ih je odobrio.
     
    Koulson je u januaru prošle godine na tu funkciju podneo ostavku pošto se u javnosti saznalo za aferu prisluškivanja.
     
    Britanski premijer Dejvid Kameron u aprilu je negirao je da je pogodovao poslovnim interesima Ruperta Mardoka u zamenu za političku podršku njegove medijske imperije.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE