Radovi na "starom mostu" kod Beške od četiri do pet miliona evra

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Radovi na “starom mostu” kod Beške od četiri do pet miliona evra

  Radovi na rekonstrukciji “starog mosta” preko Dunava kod Beške, koštaće između četiri i pet miliona evra, a trebalo bi da budu završeni do novembra, izjavio je danas Tanjugu ministar infrastrukture i energetike Milutin Mrkonjić.

   
  On je prilikom redovnog obilaska radova sa velikom grupom inženjera, kazao da je dobro da naša preduzeća rade punim intenzitetom i da ono što se dešava na političkoj sceni, ne utiče na realizaciju projekta.
   
  “Posao ne može da čeka politiku, idemo dalje i radimo”, naglasio je Mrkonjić.
   
  Mrkonjić obišao i radove na Žeželjevom mostu
   
  Osim obilaska radova na mostu kod Beške, Mrkonjić je obišao i radove na Žeželjevom mostu u Novom Sadu, istakavši da radovi punim kapacitetom svedoče o kontinuiranom radu i ove vlade, ali i naredne.
   
  “Nema čekanja zbog toga što još nije izabrana vlada”, kazao je Mrkonjić i izrazio nadu da će biti izabrana uskoro. “Što se tiče nas ministara iz SPS-a mi smo državotvorna stranka i znamo šta je naša odgovornost. Do zadnjeg momenta ćemo realizovati poslove koje smo započeli i nadam se da ćemo i u novom sazivu”, nastaviti sa projektom, kazao je Mrkonjić.
   
  On je dodao da su svi krediti aktivni, dodavši da su oni do sada već realizovani, ili su u fazi realizacije. On je podsetio da je pre nekoliko dana otvoren tender za zadnju deonicu na putu prema Dimitrovgardu, od Čiplika do Pirota, što je kako je naveo, potvrdilo kvalitet našeg projekta, jer se na njega javilo 15 preduzeća iz sveta, među kojima i četiri domaće kompanije.
   
  Radi se i most preko kanala Arkanj


  Direktor JP “Putevi Srbije” Zoran Drobnjak kazao je da su sredstva za rekonstrukciju starog mosta kod Beške, obezbeđena iz kredita Evropske investicione banke. On je dodao da radove izvodi “Alpina” , a podizvođač je “Mostogradnja”, kao i da posao mora da se završi do novembra. Kada je reč o radovima, rekonstrukcija obuhvata izgradnju pešačke staze, popravku stubova, kao i ležišta iz pravca Beograda.
   
  Tehnički direktor “Alpine” Zoran Kostić je kazao da ovaj posao osim rekonstrukcije starog mosta uključuje i rekonstrukciju prilaznih saobraćajnica, kao i rekonstrukciju mosta preko kanala Arkanj.
   
  Direktor “Mostogradnje” Branko Kneževeć je kazao da je prethodno izvršena sanacija starog mosta na donjem delu, posebno na stubovima. Prema njegovim rečima, ostala je samo sanacija kolovoza, diže se kompletna kolovozna trasa, montiraju se nove pešačke ploče, ograda, hidroizolacija… On je dodao da je to poslednja faza rekonstrukcije mosta, koja obuhvata i kompletnu sanaciju mosta u dužini od 150 metara, preko kanala Arkanj.
   
  Savetnik u Ministarstvu infrastrukture i energetike Dejan Kovačević je kazao da je rekonstrukcija starog mosta počela još pre nekoliko godina, kao i da je most rekonstruisan nekoliko puta ranije. On je dodao da je taj most izuzetno značajan za saobraćaj kao i da je bilo neophodno njegovo zatvaranje radi rekonstrukcije na kolovozu.

   
   

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE