LUKOIL: Uvođenje akcize na ložulje blokira uvoz

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  LUKOIL: Uvođenje akcize na ložulje blokira uvoz

  Naftna kompanija “LUKOIL Srbija” saopštila je u subotu da uvodjenje akcize na lož ulje tipa “Evro EL” blokira i predstavlja veliko opterećenje za uvoz tog derivata.

  “‘LUKOIL Srbija’ svakako podržava napore Vlade u borbi protiv zloupotreba, ali neophodno je da svi koraci koji se preduzimaju budu u skladu sa utvrdjenom procedurom. Način na koji je objavljeno o ovoj odluci predstavlja kršenje važeće procedure u Srbiji, koja podrazumeva blagovremeno objavljivanje informacije na sajtu Vlade i u Službenom glasniku”, kaže se u saopštenju.

  Dodaje se da će se kompanija “LUKOIL Srbija” povući iz strukovnih organizacija SNAGA i Nacionalni naftni komitet Srbije budući da, kako se kaže, njihov rad više ne smatra svrsishodnim, jer nemaju uticaja na donošenje zakona i na realno stanje na tržištu.

  “Praksa i načini na koje su ove mere primenjene bezuslovno negativno utiču na investicionu klimu i u skladu sa tim obim predvidjenih investicija u ekonomiju Srbije”, navodi se u saopštenju i ističe da će gubitke zbog te odluke pored naftnih kompanija, pretrpeti i privreda i gradjanstvo Srbije.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE