Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Seminari o hemofiliji širom Srbije

    Srpska lekarska grupa za hemofiliju najavila je da će nastaviti organizovanje stručnih sastanaka pod nazivom „Sveobuhvatno zbrinjavanje osoba sa hemofilijom“, sa ciljem da se omogući isti kvalitet lečenja osoba sa hemofilijom u svim delovima Srbije.


    Serija seminara namenjena je lekarima (specijalistima interne medicine, pedijatrije, transfuzologije, fizijatrije, ortopedije), stomatolozima, biohemičarima, farmaceutima, medicinskim sestrama, zdravstvenim tehničarima i fizioterapeutima koji se ne sreću često sa obolelima od hemofilije, ali i samim pacijentima i njihovim porodicama.

    Stvaranjem mreže kontakata među lekarima, kako se navodi u saopštenju te grupe, biće poboljšana zdravstvena zaštita osoba sa hemofilijom, a pacijenati će biti zbrinuti na isti način, bez obzira na to gde žive.

    Programom koji se sastoji od predavanja i radionica biće obuhvaćeno preko 500 lekara i medicinskog osoblja iz cele Srbije.

    Sastanci ove vrste prvi put se organizuju u našoj zemlji i akreditovani su kod Zdravstvenog saveta Srbije kao kontinuirana medicinska edukacija.

    Hemofilija je retka bolest – nasledni poremećaj koji dovodi do produženog krvarenja, a manifestuje se spontanim krvarenjima u zglobovima, mišićima i unutrašnjim organima.

    Osobe koje boluju od hemofilije krvare duže nego zdrave osobe, jer se u njihovoj krvi ne nalazi dovoljna količina određenog faktora koagulacije – faktor zgrušavanja krvi.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE