Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    „DTD Ribarstvo“ predstavilo riblje dimljene kobasice i viršle

    Na nedavno završenom međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu kompanija „DTD Ribarstvo“ predstavila je novu liniju proizvoda koja predstavlja svojevrstan pionirski poduhvat u Srbiji, a reč je o „ribljem roštilju“.


    Naime, novi proizvodi, „Ribella riblje viršle“ i „Ribella riblje dimljene kobasice“ potpuno su nova vrsta proizvoda na domaćem tržištu i omogućavaju potrošačima da na vrlo jednostavan način i za veoma kratko vreme, pripreme zdrav obrok od ribe.

    Naime, riblje viršle i riblje dimljene kobasice izrađene su od amura, a sadrže oko 16% proteina i 14% masti. Viršle i kobasice od amura su posne, brzo i lako svarljive, bez veštačkih aroma i boja, što govori o bezbednosti proizvoda.

    – Istraživanja tržišta su pokazala da postoji potreba upravo za takvom vrstom proizvoda. Ovi proizvodi ne sadrže gluten pa mogu da ih konzumiraju svi koji se pridržavaju pravila bezglutenske ishrane. Poznato je da deca i mladi često konzumiraju viršle i kobasice koje se lako i brzo pripremaju, a izuzetno visok sadržaj ribe, oko 65%, potvrđuje da su pravi izbor upravo za njih. Inače se u Srbiji riba malo konzumira, svega 7 kg po sobi godišnje, što je znantno niže od evropskog proseka. Ovo je naš način da edukujemo stanovništvo da je riba u svakodnevnoj ishrani izuzetno blagotvorna za zdravlje – naglasio je Siniša Simić, direktor Sektora za preradu ribe u „DTD Ribarstvu“.

    Amur od kojeg su izrađeni ovi proizvodi, uzgajan je na ribnjacima „DTD Ribarstva“ u strogo kontrolisanim uslovima, što garantuje kvalitet sirovine, a samim tim i kvalitet krajnjeg proizvoda. Meso amura je posno i ukusno i često je na meniju u okviru raznih vidova dijetalne ishrane.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE