Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    „Lukoil“ ne odlazi iz Srbije

    „Lukoil“ i ne pomišlja na odlazak sa srpskog tržišta već se sprema, da u najskorijoj budućnosti, počne izgradnju novih benzinskih stanica, za šta su već obezbeđena znatna sredstva, kažu iz ove naftne kompanije za „Novosti“, povodom vesti da „Lukoil“ zbog slabog poslovanja rasprodaje benzinske stanice.
     
    Na zvaničnom sajtu ove ruske kompanije nedavno je kupcima ponuđeno 30 benzinskih pumpi i još sedam objekata razne namene u Srbiji. Među pumpama koje „Lukoil Srbija AD“ nudi na prodaju su i pumpe u Beogradu, na Paliću, Tari, Jagodini, Lučanima, Ovčar banji, Pirotu… Od objekata su, bar po lokacijama najatraktivnije kancelarije u Nemanjinoj i Golsvortijevoj u Beogradu, ugostiteljski objekat na Kopaoniku…

    Nema tu nikakve misterije, niti se radi o nekom strateškom zaokretu, kažu u „Lukoilu“. Jednostavno se radi o optimizovanju biznisa i maloprodajne mreže, prodajom konzerviranih benzinskih stanica koje ne rade već nekoliko godina, ali i onih sa malim prometom i slabim profitom.

    U ovoj, drugoj po veličini naftnoj kompaniji na našem tržištu ističu da su na prodaju i neiskorišćeni poslovni prostor, garaže, kuće za odmor na Kopaoniku, koje ionako nisu u osnovnoj sferi delatnosti „Lukoila“. Pri tome, kako ističu u ovoj kući, isti postupak primenjuje se širom sveta, ne samo u Srbiji.

    Sumnje da iza kulisa možda stoji nerešeno imovinsko pitanje sa hrvatskom „Inom“ u „Lukoilu“ demantuju. „Lukoil“ je 2003. godine kupio 79,5 odsto preduzeća „Beopetrol“ koje je nastalo izdvajanjem iz „Ina“ trgovine Zagreb 7. decembra 1990.

    Naftna kompanija „Lukoil Srbija AD“ nema nerešenih pitanja sa hrvatskom „Inom“, kažu u ovoj kompaniji. Država Srbija se bavi sukcesijom u čijem domenu je i ovo pitanje. Vrlo uspešno radimo i u Hrvatskoj i razvijamo dobre odnose sa kompanijom „Ina“. Čak smo nedavno kupili i nekoliko „Ininih“ benzinskih stanica u Hrvatskoj.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE