Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Hotel sa pogledom na ceo Novi Sad

    Na sajtu Zavoda za izgradnju Novog Sada nalazi se katalog lokacija u kojem je navedeno građevinsko zemljište u potpunosti pripremljeno i može se ponuditi na prodaju.


    U ponudi je najviše placeva za stambene zgrade i to 22, dok je nešto manje lokacija za porodične kuće, njih 18. Za poslovne objekte trenutno je spremno 10 lokacija, dok su za privredu namenjena četiri placa.

    Pomoćnik direktora ZIG-a za građevinsko zemljište Tatjana Gašović kaže za „Dnevnik“ da njihove službe analiziraju potrebe na tržištu i tako procenjuju koje će se zemljište ponuditi na prodaju. Dodaje da se nekad i investitori obraćaju preduzeću i ukoliko pokažu interesovanje od njih se traži pismo o namerama, da bi se proverila njihova ozbiljnost.

    – Dosta lokacija je u pripremi. Za neke se sprema plan detaljne regulacije, na drugima se uklanjaju objekti, ili se rešavaju pravno – imovinski odnosi, a neke preuzimamo od „Poslovnog prostora“. Ima dosta atraktivnog zemljišta. Izdvojila bih plac iznad tunela na Mišeluku od 12.000 metara kvadratnih što je ekskluzivna lokacija sa pogledom na ceo Novi Sad. Prošle godine usvojen je plan detaljne regulacije, dozvoljena spratnost je P+3, a prostor je namenjen za poslovni objekat, pa pretpostavljam da će se graditi hotel, ili sličan ugostiteljski objekat. Trenutno se sprovodi inspekcijski nalog, jer treba da se ukloni bespravno postavljena betonjerka – objasnila je Gašović.

    U pripremi je oko 40 lokacija, među atraktivnim placevima naša sagovornica je izdvojila i zemljište u Branka Bajića 10, za koje se očekuje da će do kraja godine biti ponuđeno u zakup. Uskoro se očekuje rušenje objekata čim se poslednji zakupac iseli. Predviđena je izgradnja poslovnog objekta spratnosti P+4 i P+7. Veličina placa je 6.000, a moći će da se izgradi 30.000 metara kvadratnih.

    Inače, od 2008. do 2012. godine ZIG je na licitacijama prodao 14 lokacija za izgradnju poslovnih i privrednih objekata. Od ovih prodaja se u gradsku kasu slilo 518,5 miliona dinara. Ovde nisu uračunati placevi za višeporodično i stambeno stanovanje, koji realno dostižu manje cene od prvospomenute namene građevinskog zemljišta.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE