Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    CG: Dnevno se ugradi više od 400 elektronskih brojila

    Savremena elektronska brojila se, osim u Podgorici, od  početka aprila postavljaju i u Baru i Budvi, a  od početka maja i u Nikšiću. 
     
     „Planirano je da se projekat u junu proširi i na sever naše zemlje,  gde je planirano da se do kraja godine ugradi 5.200 brojila, prvo u Beranama i Bijelom Polju, a potom i u ostalim severnim opštinama“, navodi se u majskom broju lista EPCG-a.

    Troškove uvođenja sistema snosi Distribucija, a građani su obavešteni dopisima i posterima na oglasnim tablama ili vidnim mestima na njihovim objektima. 

    Direktor projekta Velimir Strugar je naveo da se kod konkretnih kupaca daljinski očitava  potrošnja i da je sistem u fazi testiranja performansi, parametara i podešavanja komponenti.

    „Podešavaju se komunikacioni moduli i komunikacioni putevi, aplikativni softver i njegove komponente, te integracija i transfer  podataka sa drugim informacionim sitemima“, naveo je Strugar i dodao da ekipe konzorcijuma kompanija  Regiocom, Sakspol  i Mezon, koje ugrađuju brojila, sa odgovornim inženjerima FC Distribucija definišu  najoptimalnija tehnička rešenja za svako  merno mesto ponaosob. 

    Prema njegovim rečima područja na kojima  će se postavljati merni uređaji određuju se, prvenstveno, na osnovu tehničkih karakteristika mreže i zbog takvog pristupa poslu, projekat se uspešno realizuje, što potvrđuje podatak da se dnevno ugradi više od 400 brojila. 

    „Uspešnom realizacijom ove faze projekta stvaraju se uslovi da već sledeće godine počne druga faza koja podrazumeva ugradnju još oko 100.000 brojila nove generacije do sredine 2014. godine. Tako će do tog roka 80 odsto potrošača u Crnoj Gori biti u sistemu daljinskog očitavanja potrošnje, a to za  njih znači maksimalnu pouzdanost i tačnost  u očitavanju, a za EPCG veću efikasnost u  obračunu i naplati električne energije“, najavljeno je iz EPCG.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE