Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Živimo kao da imamo rezervnu planetu

    Previše potrošnje, suviše eksploatisani prirodni resursi i sve brojnije stanovništvo dovode Zemlju u opasnost, piše u izvešaju Svetskog fonda za zaštitu prirode za 2012. godinu.

    Po rečima Džima Lepea, glavnog direktora WWF International, čije je sedište u švajcarskom Glandu, svet „živi kao da nam je još jedna planeta na raspolaganju. Koristimo 50 odsto više izvora od onih koje Zemlja može trajno da proizvodi i ako se ništa ne promeni do 2030. neće nam biti dovoljna ni dve dodatne planete“.

    „Rezultati govore da je naša planeta jako bolesna. Zanemarivanje ove dijagnoze imalo bi teške posledice po čovečanstvo, možemo povratiti zdravlje planete ali samo ako se usredsreedimo na korene zla: rast stanovništva i prekomernu potrošnju“, izjavoi je Džonatan Bejli iz londonskog Zoološkog društva, koautor izveštaja.

     Izveštaj koji se objavljuje svake druge godine formalno je predstavio holandski astronaut Andre Kuipers koji se trenutno nalazi u Međunarodnoj svemirskoj stranici (ISS). „Imamo samo jednu Zemlju, vršimo nepodnošljiv pritisak na našu planetu a zapravo moramo spasiti naš dom“, kazao je on.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE