Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Novi Sad: Samo elita kupije stanove

    Stanovi u hladovini Radničke ulice, poznate po tome što je još jedino u njoj zadržan stari put od makadama, najtraženiji su u Novom Sadu. Zbog blizine Dunava i Keja, ali i samog centra, nekretnine koje se ovde prodaju, nikada ne idu ispod cene.


    U idealne ulice, sačuvane u starom jezgru, spadaju i Stražilovska, Vase Stajića, Petra Drapšina i Stevana Musića. Za one koji imaju mogućnosti za kupovinu stana u kriznim vremenima, neodoljivi su kvadrati u Lipovom gaju i „Park sitiju“. Neodoljivi, ali ubedljivo najskuplji.

    Dok se na Detelinari, Satelitu i Avijatičarskom naselju stanovi prodaju i za 700 evra po kvadratu, u samom centru grada i u elitnim stambenim kompleksima, skuplji su od dva do tri puta.

    U Radničkoj ulici retko se i nađe neka nekretnina za prodaju, jer oni koji tamo kupe stan, u najvećem broju slučajeva ne odustaju tako lako od njega – kaže Ivana Šarić iz agencije za promet nekretninama „NS grup“.

    To je, nastavlja sagovornica „Novosti“, možda i najbolja lokacija za stanovanje u Novom Sadu. S druge strane, najjeftiniji delovi grada su Satelit i Stara Detelinara, gde su zgrade starije, pa im treba dodatno uređenje, a slabost ovih lokacija je i to što nemaju mnogo zelenila i daleko su od centra.

    Najskuplji oglašeni stanovi trenutno su u Ulici Avgusta Cesarca, Radničkoj i na Trgu mladenaca. Pojedini prodavci, kaže Šarićeva, zanemaruju krizna vremena, pa stanove oglašavaju i po 1.800, čak i za 2.000 evra po kvadratu.

    – To je abnormalno skupo za današnje vreme i ti prodavci uglavnom vrlo brzo ili odsutanu od prodaje ili smanje cenu stana. Najtraženiji su stanovi ipak na Grbavici. Međutim, iako su stanovi skoro 30 odsto jeftiniji nego pre tri godine, kupaca je sve manje. Jedino se još garsonjere dobro prodaju – objašnjava sagovornica „Novosti“, dodavši da se po starom pravilu, najbrže prodaju stanovi koje su vlasnici spremni da daju ispod cene.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE