Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Davidović gradi za Grke u Miločerskom parku

    Zakupac Svetog Stefana, vile Miločer i hotela Kraljičina plaža, kompanija Adriatic properties počela je u stoletnoj miločerskoj šumi izgradnju velikog spa-centra od 2.500 kvadrata na nekadašnjim terenima, na samo desetak metara od najlepše crnogorske plaže – Kraljičine plaže. Prašina, građevinska operativa, radnici i veliki građevinski radovi, dobrodošlica su gostima koji na početku letnje sezone žele prošetati Miločerskim parkom.
     
    Građevinska operativa nikšićke kompanije Neksan, vlasništvo biznismena Miodraga Dake Davidovića, koja je angažovana kao izvođač radova ogradila je nekadašnji zemljani teniski teren, pa juče i zvanično počela obimne radove i to samo sedam dana uoči stupanja na snagu zabrane gradnje za prvu, elitnu građevinsku zonu metropole turizma. Već 15. maja, kada stupa na snagu zabrana gradnje za pojas uz obalu, svi graditelji, pa i ovi u Miločerskom parku, moraće da poštuju opštinsku odluku. Završetak radova planiran je za 15. maj naredne godine, do kada bi spa-centar trebalo da bude u funkciji.
     
    Ministarstvo održivog razvoja i turizma izdalo je građevinsku dozvolu 27. aprila ove godine, koju je potpisao ministar Predrag Sekulić i to Hotelsko-turističkom preduzeću Miločer, koje je vlasnik hotela Kraljičina plaža, a i urbanističkih parcela u zaleđu istoimene plaže. Adriatic properties, nije ni mogao da bude nosilac građevinske dozvole, jer nije ni vlasnik već zakupac. Pre pet godina ova kompanija je zaključila ugovor sa Vladom, HTP Miločer i HG Budvanska rivijera o trodecenijskom zakupu triju elitnih hotela. On se obavezao da će osim rekonstrukcije Svetog Stefana i vile Miločer, izgraditi potpuno novi hotel Kraljičina plaža.
     
    Direktor HTP Miločer Dragan Miković kazao je da je to preduzeće podnelo zahtev za izdavanje građevinske dozvole resornom ministarstvu.
     
    – Od Ministarstva smo dobili sve saglasnosti i radovi su započeti. Ugovorom o zakupu hotela Kraljičina plaža između Amana i HTP Miločer bila je predviđena izgradnja spa-centra – kazao je Miković za “Vijesti“ i dodao da je investitor Adriatic propeties.
     
    Miločerski park koji je prepoznat po autohtonim biljnim vrstama, ostao je jedina zelena neizgrađena oaza na budvanskoj rivijeri, pa zajedno sa Kraljičinom plažom, i najutentičniju prirodnu lepotu na našoj obali, zbog čega je godinama unazad važio za odmor klijentele sa dubokim džepom. Da se namerava graditi spa-centar, najavio je još pre dve godine vlasnik singapurske kompanije Aman resorts, operatora hotela Adrijan Zeka, koji je tada naveo da je reč o dosta malom objektu, koji je neophodan za goste vile Miločer i Svetog Stefana.
     
    Spa-centar se sastoji iz šest celina i ukupne površine je 2.532,14 kvadrata, sa prizemljem a u jednom delu i spratom. Graditelj ne može da gradi veći objekat, a nisu predviđeni smeštajni kapaciteti. Naime, kako pojašnjavaju u obrazloženju davanja UTU, celi prostor treba da predstavlja rekonstrukciju travnatog teniskog terena u velnes sadržaje. Naravno, investitor se obavezuje da očuva identitet tog mediteranskog ambijenta, kao i da primenjuje prirodne i lokalne građevinske materijale, pre svega kamen, kao i da sliči vili Miločer odnosno načinu na koji je ona građena. Takođe, sva vegetacija mora biti sačuvana.
     

     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE