4 saveta da promenite negativan način razmišljanja

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  4 saveta da promenite negativan način razmišljanja

  Piše: Hans Buster, osnivač Synergy Talents i profesionalni kouč

  Da li želite da se (skoro) svakoga dana osećate super? Da zaobiđete stres, anksioznost, probleme sa spavanjem ili depresiju? Onda morate da zaustavite negativne misli i konačno naučite kako da razmišljate pozitivno.

  Ono što sam kroz svoje iskustvo  uvideo je da je mnogim ljudima ovo jako teško da urade. Razlog tome su duboko ukorenjena uverenja. Ako ste i vi među njima, dajem vam par saveta kako da napravite pozitivnu promenu sa dugotrajnim efektom:

  1. Uključite vizualizaciju u svoju dnevnu rutinu

  Vizalizacija je tehnika koja može da vas napuni pozitivnom energijom, opusti ali i utiče na vašu budućnost. Dokazano je da vizualizacija može da poveća motivaciju, samopouzdanje i samoefikasnost, poboljša motorne performanse i pripremi vaš mozak za uspeh! Zato zamišljajte pozitivne ishode, osvarene ciljeve, putovanja, novac… sve ono što želite! Uključite sva vaša čula. Zamišljajte šta biste videli, čuli, kako biste bili obučeni da recimo treba da održite neku važnu prezentaciju. Vizaulizirajte svakoga dana, ujutru ili, još bolje, pred spavanje i tako kreirajte pozitivan osećaj koji će vas pripremiti za dobre rezultate i uspeh!

  1. Pravilno formulišite vaše misli

  Negativne misli čine da svaki vaš problem ili izazov bude još veći i teži. Svaki put kada pomislite da će nešto loše da se desi, da se stvari neće okrenuti u vašu korist, da nećete dostići željene ciljeve… vi okrenite smer vaših misli. Recite: „sve je u redu“, „stvari će se desiti onako kako je najbolje za mene“, „sve je moguće“. Mentalni trik je u tome kako formulišete vaše nove misli. One moraju biti pozitivno utemeljene, ali takve da u njih poverujete i nađete unutrašnji mir. Iako će ovo zahtevati malo truda, vežbajte nove misli i budite uporni!

  Kreirajte pozitivan mindset uz Synergy Talents

  1. Odvojite vreme da radite ono što volite

  Kada počnete da se radujete nečemu, vaš um postaje proaktivan. Osećate se ispunjeno, živo, puno energije. Da biste se tako osećali svakoga dana, moj savet je da odvojite vreme da radite ono što vas čini srećnim. Možda nekada bude teško naći vremena, ali je itekako važno. Zapravo, ne postoji ništa važnije od toga da se osećate dobro, a praktikovanje onoga što vas čini srećnim je najbolji način da ostanete pozitivni. Kada ste pozitivni,u stanju ste da vodite računa o sebi i da se lakše nosite sa svim životnim izazovima.

  1. Znajte da ništa nije konačno

  Ništa nije konačno, trajno i zauvek. Ni trenutni posao koji ne volite, ni nesrećan ljubavni život, ni loše zdravlje. Iako vam se nekad čini da jeste, verujte mi da nije. Jedino što je doživotno jeste promena. Čime god da ste nezadovoljni, bitno je da prihvatite stav da sve može da se promeni i poboljša!  Kada to prihvatite, osetićete ogromno olakšanje i biće vam mnogo lakše da mislite pozitivno o stvarima koje čine da se osećate loše.

  Kako vi uspevate da ostanete pozitivni?

  Izvor: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE