Kragujevčanin šesti na svetu u bacanju aviona od papira

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kragujevčanin šesti na svetu u bacanju aviona od papira

  Kragujevčanin Nemanja Maksimović zauzeo 6. mesto na Red Bull Paper Wings svetskom finalu 2012 u dvodnevnom intenzivnom savijanju papira i bacanju aviončića. Nemanjin avion ostao je u vazduhu 6,61 sekundu, što je bilo slabije vreme od onog koje je ostvario na kvalifikacijama u Novom Sadu kada se njegov avion zadržao u vazduhu čak 11,43 sekundi.
   


  Srpski tim u Salcburgu


  Nakon ogromnog uspeha ovog takmičenja 2006. i 2009. godine, Salzburg je još jednom ugostio najbolje svetske bacače papirnih aviona ovog vikenda. Samo najbolji od najboljih 37.125 takmičara koji su učestvovali u preko 634 kvalifikacija širom sveta, bili su pozvani u veličanstvenu halu Hangara-7, kako bi se borili za tri titule svetskog šampionata.
   
  U kategoriji dužinski let, Tomas Bek iz Češke je uspeo da ostvari pobedu na jakom terenu, bacivši svoj avion čitavih 50,37 metara. Drugo mesto je pripalo Bosni i Hercegovini, tj. Almiru Kišiji, dok je dvostruki svetski šampion iz 2006. i 2009. Jovica Kozlica iz Hrvatske takmičenje završio na trećem mestu.
   
  Libanac Eli Čemali je osvojio prvo mesto u disciplini vremenski let, oduševivši publiku sa 10,68 sekundi koliko je njegov avio proveo u vazduhu – međutim, ipak ni blizu trenutnom svetskom rekordu koji iznosi 25 sekundi.
   

   
  Jedan od najtežih poslova u finalu je imao panel sudija koji su morali da daju ocene u kategoriji akrobacija, a koji je vodio trostruki olimpijski šampion, ski skakač Tomas Morgenštern. Petoro sudija je na kraju nagradilo s maksimalnih 50 poena ne jednog, već dvojicu takmičara, što je značilo da su Amerikanac Rajan Nakarato i Poljak Tomaš Čodrira morali da dele najviše mesto na podijumu. Predstavnik Srbije u akrobatskom letu, Novosađanin Miroslav Dragojević uspeo je da impresionira zahtevni žiri i zauzme visoko 7 mesto u ovoj disciplini.
   

   
  Pobeda u timskom takmičenju je otišla u ruke turskom timu, a čija su sva tri člana završila u top 10 u svim kategorijama.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE