Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Na terenima „Novak“ odigran najmasovniji teniski meč

    UNICEF i Family Sport  drugu godinu za redom na teniskim terenima „Novak“, organizovali su najmasovniji teniski meč za decu, roditelje, profesionalne sportiste, rekreativce, volontere i sve one  koji su želeli da se oprobaju na terenu, pod nazivom „Igramo fer plej – i u sportu i u životu. Ovaj  meč, organizovan u okviru porodičnog dana na Serbia Open turniru, oborio je prošlogodišnji rekord – učestvovalo je oko 330 igrača.
     

     
    Učesnike su bodrili ljubitelji tenisa, posetioci Srbija Open turnira, roditelji i građani koji su sa decom podelili radost takmičenja i sportskog „fer pleja“.
     
    „Igra i sport doprinose zdravom razvoju deteta, pomažu mu da izgradi samopouzdanje  i razvije različite životne veštine. Na sportskim terenima, sva deca su jednaka i svi uče kako se časno pobeđuje, ali i gubi – uče i neguju fer plej odnos. Ali, iznad svega, sportske aktivnosti  omogućavaju deci da se zabave i da uživaju u svom detinjstvu, što se pokazalo i danas na ovom turniru na kojem su uživali i deca i odrasli“,  istakla je Jadranka Milanović, predstavnica UNICEF-a za odnose sa javnošću.

    U meču su se oprobala dva tima: „Fer” i „Plej”, a igrači su se smenjivali posle svakog poena. Tenis je kod nas sve popularniji sport zahvaljujući uspesima naših tenisera u svetu, i posebno Novaka Đokovića, nacionalnog ambasadora UNICEF-a u Srbiji. 
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE