Počela izgradnja TE na biogas u Baču

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Počela izgradnja TE na biogas u Baču

  U vojvođanskoj opštini Bač svečano je označen početak izgradnje termoelektrane na biogas, a vrednost te slovačke investicije je 15 miliona evra.

  Reč je o termoelektrani ukupne snage četiri megavata, u kojoj će biti zaposleno 25 osoba i koja treba da bude završena do maja 2013. godine. Investitor je slovačka kompanija “Enesco”. Termoelektrana će kao gorivo koristiti poljoprivredni organski otpad, koji je 100 odsto prirodni biološki materijal i koji ne utiče negativno na životnu sredinu, rečeno je u petak na otvaranju.

  Kako je objašnjeno, biomasa koja se javlja na izlazu iz proizvodnje vraća se u zemljište kao organska materija, odnosno kao odlično prirodno djubrivo.

  Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić rekao je da je veoma važno da se ono što je blago i plod vojvođanske zemlje više neće bacati, već će se koristiti, i dodao da slovački investitori najvljuju realizaciju sličnih projekata širom Vojvodine.

  On je podsetio da je ovo već druga slovačka investicija u Vojvodini u ovoj sedmici, nakon što je u ponedeljak otvoren Akva park u Bačkom Petrovcu.

  Ambasador Slovačke Jan Varšo takođe je izrazio zadovoljstvo zbog slovačkih investicija u Vojvodini.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE