Novi razgovori o uredbi o platama u zdravstvu

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Novi razgovori o uredbi o platama u zdravstvu

  Ministar zdravlja Zoran Stanković izjavio je da će sa zaposlenima u zdravstvu ponovo biti organizovani sastanci kako bi im se objasnile nedoumice koje imaju u vezi sa vladinom uredbom o platama.

  “Sindikati zdravstva na poslednjem sastanku, nažalost, nisu pokazali spremnost da razgovaraju o konkretnim predlozima kako i na koji način da se vladina uredba o platama, zbog koje je i pokrenut štrajk, unapredi, već su jedino istakli ultimativni zahtev za njenim odlaganjem”, rekao je Stanković za današnji dvobroj lista “Danas”.

  On je dodao da ne postoji razlog za uznemirenost među zdravstvenim radnicima, jer ukoliko budu postizali rezultate rada na nivou proseka svoje zdravstvene ustanove ova uredba neće uticati na njihova primanja, a time neće doći do smanjivanja plata.

  Stanković je kazao da “primena ove uredbe podrazumeva nagrađivanje prema radu, što za zaposlene u zdravstvenom sistemu koji ostvaruju bolje rezultate znači povećanje plate, kao i pravičnost među zaposlenima, prepoznavanjem rada od nerada”. “Uveren sam da najveći deo zdravstvenih radnika savesno i odgovorno obavlja svoj posao i da će oni zaposleni u zdravstvenom sistemu koji ostvaruju bolje rezultate imati i veću naknadu za svoj rad”, rekao je Stanković.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE