Rudnici boksita izlaze iz krize

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Rudnici boksita izlaze iz krize

  Situacija u nikšićkim Rudnicima boksita mesecima je loša. Ali da se krenulo sa mrtve tačke potvrđuje i to što su rudari posle nekoliko meseci dobili deo novembarske plate. U Sindikatu Boksita veruju da će ubrzo i krenuti proizvodnja na rudokopu Zagrad i da će se pojaviti novi kupci za nikšićku rudu.


  Za nikšićke rudare stigla je i jedna dobra vest, posle pet meseci rudarima je uplaćen deo novembarske plate, kaže predsednik samostalnog sindikata Boksita Boroslav Bojanović.

  Uplaćeno je 24 odsto novembarske plate i krediti za taj mesec. Sredstva koja su uplaćena za lične dohotke su sredstva koja su radnici sektora Tunelogradnje zaradili. Oni su zaradili više od 24 odsto, ali su sredstva ostavljena za osnovno što im je potrebno, za eksploziv i gorivo za maj kako bi radili bez zastoja, ističe Bojanović.

  On je naveo da su radnici očekivali da im bude isplaćena februarska i martovska plata, i dodao da će ovih dana kontaktirati članove Odbora direktora i od ministra ekonomije tražiti da do 1. maja obezbede barem još jednu platu.

  Istovremeno, Bojanović je izrazio uverenje da postoje velike šanse da počne, toliko puta najavljivana, proizvodnja na rudokopu Zagrad, možda čak i krajem naredne sedmice.

  Proizvodnja na rudokopu Zagrad stala je pre pet meseci. Osim februarsku i martovsku zaradu, 314 zaposlenih u Boksitima čeka dve zimnice, regres i tri sporne plate iz 2010. godine.

   

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE