Besplatni pregledi kože u 20 gradova

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Besplatni pregledi kože u 20 gradova

  Povodom Evropskog dana borbe protiv raka kože Udruženje dermatovenerologa Srbije započinje kampanju besplatnim pregledima kože 7. maja pod sloganom „Da li vam tačke smetaju?”. Besplatni skrining pregledi biće održani u 20 gradova širom Srbije, u državnim klinikama i bolnicama, kao i u privatnim dermatološkim ordinacijama.

  Pregledi će biti organizovani u Beogradu, Lazarevacu, Pančevu, Požarevcu, Smederevu, Novom Sadu, Zrenjaninu, Sremskoj Mitrovici, Šapcu, Nišu, Leskovcu, Kruševcu, Vlasotincu, Kragujevcu, Kraljevu, Trsteniku, Tutinu, Užicu, Čačku i Kosovskoj Mitrovici.
   
  Zainteresovani mogu da se prijave za pregled u periodu od 3. do 5. maja, od osam do 20 časova putem besplatne telefonske linije (za pozive iz fiksne telefonije) na broj: 0800 222 888.

  Udruženje Dermatovenerologa Srbije i Euromelanoma Evrope upozoravaju na činjenicu da rak kože ima jedan od najbržih porasta učestalosti u Evropi uprkos tome što je jedini koji se može otkriti pregledom golim okom, te da ga je moguće dijagnostikovati u ranoj fazi.
   
  Najčešći je kod osoba starijih od 50 godina, kao i kod osoba koje se intenzivno izlažu suncu. Jedna od šest ovakvih osoba će razviti rak kože tokom života.
   
  Pod parolom “Nemojte da gledate, a da ne vidite” kampanja je usmerena na edukaciju, svim promotivnim alatima pomaže ljudima da nauče šta i kako da gledaju, kako bi svako mogao da prepozna potencijalni rak kože.
   
  Iako, prevencija i dalje ostaje ključna, povećana učestalost raka kože ističe redovne preglede kože esencijalnim u smanjivanju rizika od raka.
   
  Štaviše, nisu svi oblici raka kože nastali kao rezultat redovnog ili intenzivnog izlaganja suncu.
   
  Euromelanoma preporučuje da svako pregleda celu kožu na svaka tri meseca i identifikuje sumnjive promene, nove lezije ili one koje se menjaju.
   
  U slučaju sumnje, prva stanica za pacijente bi trebalo da bude lekar opšte prakse ili dermatolog.
   
  U velikom broju slučajeva rak kože može da se proširi na druge organe stvarajući ozbiljne zdravstvene probleme. Zbog toga je rano lečenje ključno.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE