Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Otvoren magistralni gasovod Niš-Leskovac

    Paljenjem baklje, u Leskovcu je juče otvorena deonica magistralnog gasovoda MG-11 Niš-Leskovac u dužini od 52 kilometra i puštena u rad sedam kilometara duga gasovodna mreža u šta je uloženo 14,6 miliona dolara.


    Svečanosti su prisustvovati i prisutnima se obratili ambasador Ruske federacije u Republici Srbiji Aleksandar Konuzin, savetnik premijera za energetiku Petar Škundić, gradonačelnici Leskovca i Vranja Slobodan Kocić i Miroljub Stojčić i izvršni direktor Jugorosgaz a.d Koldin Vladimir Vasiljevič.

    Deonica gasovod Niš – Leskovac, koja je juče otvorena, dužine je 52 kilometra, a počelo se i sa izgradnjom gradske distributivne mreže u Leskovcu. Do sada su završeni radovi na izgradnji prve faze magistralnog gasovoda, dužine oko 52 kilometara i prve faze distributivnog čeličnog gasovoda, dužine oko 7 kilometara kao i deo mreže od polietilenskih cevi.

    Mreža je spremna za priključenje prvih potrošača prirodnog gasa,a to će biti fabrike Jura i Nevena, Industrije građevinskog materijala Mladost i Gradska toplana u Leskovcu.
     
    Od januara 2007. godine Jugorosgaz obavlja isporuku ruskog prirodnog gasa u Srbiju, a sistem energetskih objekata, gasovoda i mreža koje je izgradio Jugorosgaz, integrisan je u sistem snabdevanja gasom juga Srbije.

    Jugorosgaz je vlasnik magistralnog gasovoda MG-09 Pojate – Niš dužine oko 64 km, kao i distributivnog čeličnog gasovoda u Nišu, dužine oko 30 km, 3 GMRS, preko 40 MRS, 120 km distributivnih mreža i 80 km priključnih gasovoda u Nišu, Aleksincu, Ražnju, Aleksandrovcu, Lučanima i Guči.
     
    Ova kompanija takođe vrši prodaju i distribuciju prirodnog gasa u pomenutim gradovima u količini od preko 39 miliona kubnih metara godišnje, a takođe uspešno nastavlja njihovu gasifikaciju.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE