Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Otvoren akva-park u Bačkom Petrovcu

    U Bačkom Petrovcu danas je otvoren akva-park „Petroland“, u čiju izgradnju je slovačka kompanija Aqua Therm Invest do sada uložila 8,5 miliona evra.

    Prema rečima direktora akva parka Jana Brtke, danas je okončana prva faza izgradnje turističko-rekreativnog kompleksa, a kada za dve godine bude potpuno završen u projakt će biti investirano 22 miliona evra.

    Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić rekao je da je ovaj projekat doživeo najviše osporavanja, opsturukcija i kočenja od svih investicija u Vojvodini i da mu je zbog toga drago što je danas otvoren najveći akvapark u ovom delu Evrope.

    „Ovaj projekat je nova stranica u istoriji vojvodjanskog turizma, jer neće biti stranog turiste koji dodje u Pokrajinu da ne poželi da poseti akvapark u Bačkom Petrovcu“, rekao je Pajtić i dodao da projekat pruža veliku šansu razvoju sektora uslužnih delatnosti.

    Ono što razlikuje akva-park u Bačkom Petrovcu od većine ostalih kompleksa sličnih sadržaja je termalna voda koja se koristi u svim bazenima i omogućava nesmetan rad parka tokom većeg dela godine. Voda se crpi sa dubine od 800 metara i njena temperatura je oko 40 stepeni celzijusovih. U samim bazenima voda je rashladjena, a tokom zimskih meseci predvidjeno je da bude oko 30 stepeni, što će omogućiti nesmetano kupanje, ali i zagrevanje vazduha u specijalnom balonu. Posao je u prvoj fazi dobilo 125 ljudi, a po okončanju poslednje faze izgradnje akva-parka u Bačkom Petrovcu biće zaposleno oko 500 ljudi.

    Akva-park nalazi se na samom ulasku u Bački Petrovac, na putu ka Novom Sadu, od koga je udaljen 18 kilometara. Sada je u funkciji šest hektara, a po završetku treće faze izgradnje prostiraće se na površini od 26 hektara. U parku se trenutno nalaze razni tobogani, bazeni za decu i odrasle, kao i dečje igralište i sportovi na pesku.

    Direktor akva-parka je najavio da će u narednim fazama biti izgradjen olimpijski bazen, amfiteatar, zatvoreni bazeni i bungalovi, a tokom 2013. planiran je i završetak izgradnje hotela. Svi bazeni obloženi su specijalnom podlogom iz Italije, koja onemogućava prisustvo bakterije u vodi koja izaziva pojavu legionarske bolesti, što je čest slučaj u ovakvim kompleksima.

    U okviru kompleksa nalazi se fabrika vode kojom se napajaju bazeni i savremen prečistač otpadnih voda. Ceo sistem akva-parka povezan je sa centralnom zgradom, u kojoj se vrši automatizovana kontrola tempereture i ispravnosti vode u bazenima.

    Slovačko preduzeće Aqua therm invest specijalizovano za hidrogradnju i do sada je izgradilo dva akva-parka u Evropi, a projektovalo je i akva-park u Bačkom Petrovcu.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE