U SAD počela prodaja skupih sijalica sa radnim vekom od 20 godina

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  U SAD počela prodaja skupih sijalica sa radnim vekom od 20 godina

  Na tržištu SAD je povodom Dana Zemlje počela prodaja sijalice koja traje 20 godina i košta 60 dolara.
   
  Sijalica, koju je napravio holandski elektronski gigant Phillips, koristi diode za emitovanje svetlosti, što produžava radni vek, ali i značajno povećava cenu. Phillips je za početak prodaje odobrio popust, pa će prvi kupci moći da dobiju ovu sijalicu po ceni od 20 dolara.

  Dizajn sijalice nagrađen je na konkursu “Svetla budućnost”, u organizaciji američkog Ministarstva za energetiku, s ciljem da se pronađe alternativa klasičnim sijalicama.

  Pred kompanije je postavljen izazov da naprave sijalicu koja će emitovati toplu svetlost, ali će biti energetski mnogo efikansija od obične sijalice. Phillips se jedini prijavio na konkurs, a testiranja njegove sijalice trajala su 18 meseci, pre nego što je proglašena za pobednika.

  Holandska kompanija već prodaje jeftinije i manje efikasne sijalice sa LED diodama u Eropi i Americi, preneo je BBC.

  Prodaja energetski efikasnih sijalica se podstiče kako bi se zvanično prekinula proizvodnja klasičnih sijalica koje troše više energije. Proizvodnja sijalica od 100 vati već je obustavljena u SAD i Evropi. Ni sijalice od 60 vati više se ne prave na starom kontinentu, a postepeno se potiskuju i u Americi. Od 2014. godine u SAD će biti zabranjene sijalice od 40 vati i jače.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE