Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Brzo hodanje je najbolje lek protiv depresije

    Iako se hodanje oduvek preporučuje za blaže simptome depresije, novo istraživanje pokazalo je da ima daleko snažniji učinak nego što se mislilo.
     
    Depresija je jedna od opakih bolesti modernog doba koja svakodnevno uzima nove žrtve, a škotski naučnici su pokazali da je lek jeftin, jednostavan i svima dostupan – brzo hodanje. Zapravo, svaka jednostavna fizička aktivnost može da ublaži simptome depresije.
     
    Prethodna istraživanja su pokazala da intenzivno vežbanje ima velikog uticaja na borbu protiv depresije, međutim, kvalitetnijom analizom rezultata osam različitih istraživanja uticaja fizičke aktivnosti na depresiju naučnici sa Univerziteta Sterling pokazali su da i jednostavne aktivnosti puno znače.
     
    Nažalost, i ovo istraživanje ima svoju lošu stranu, a to je činjenica da i dalje nije potpuno jasno kako jednostavna fizička aktivnost kao što je hodanja utiče na smanjenje simptoma depresije, ali ohrabruje činjenica da je pozitivna veza nepobitno dokazana.
     
    Kako od depresije pati svaka deseta osoba, ovakav način lečenja može da bude bolje rešenje od uzimanja lekova, omiljenog načina lečenja koji ide na ruku farmaceutskim kompanijama.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE