Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    U Staroj Pazovi otvoren regionalni Centar za hemodijalizu

    U Staroj Pazovi je danas otvoren regionalni Centar za hemodijalizu, koji će moći da primi 60 pacijenta, zahvaljujući donaciji Vlade Italije od oko 3,5 miliona evra.

    Predsednik opštine Goran Jović je rekao da je taj centar jedinstven u ovom delu Srbije, koji će doprineti i pozitivnom evropskom imidžu Stare Pazove, a pacijenti više neće morati na dijalizu da putuju u Beograd ili Sremsku Mitrovicu.

    Direktorka Kancelarije italijanske kooperacije u Beogradu Santa Mole rekla je novinarima, nakon otvaranja i obilaska Centra za dijalizu, da je Vlada Italije za donaciju aparata toj zdravstvenoj ustanovi izdvojila oko 3,5 miliona evra.

    Ona je ukazala na značaj zdravstvenih ustanova za jednu zemlju i njenu populaciju i ponovila da Italija podržava Srbiju na njenom evropskom putu.

    Mole je izrazila zadovoljstvo što su lekari u novom Centru za hemodijalizu motivisani i požrtvovani, i naglasila da bez njih italijanska donacija ne bi imala značaj.

    Direktor Doma zdravlja u Staroj Pazovi Željko Katić je naveo da je Vlada Italije poklonila 15 aparata, da će Centar raditi u tri smene i moći da primi 60 pacijenata.

    „Ovo je mali korak za zemlju, ali veliki za pacijenteu ovom delu Srbije“, rekao je Katić, podsetivši da su pacijenti do sada morali da putuju po 100 kilometara da bi došli na dijalizu. On je naveo da u Staroj Pazovi ima oko 30 pacijenata kojima je potrebna hemodijaliza.

    Katić je rekao da je novi centar već preuzeo veliki broj tih pacijenata, a plan je da na lečenje dolaze i iz ostalih opština, kao i da se pruži pomoć onima koji se zateknu u tom delu Srbije.

    Centar za hemodijalizu zvanično je počeo da radi 19. marta i do sada je u njemu, bez ikakvih komplikacija, obavljeno više od 100 dijaliza.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE