Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    News Corp osumnjičen za hakovanje konkurentskih TV stanica

    Kompanija News Corp medijskog magnata Ruperta Mardoka, koja je već pod istragom zbog nelegalnog prisluškivanja, našla se pod novim pritiskom u Velikoj Britaniji i Australiji usled sumnji da je jedna od njenih kompanija hakovala konkurentske televizijske stanice, prenose agencije.
     
    Kako navode australijski mediji, posebna jedinica News Corp-a osnovana sredinom devedesetih godina, Operational Security, korišćena je za sabotiranje konkurentskih „pay-tv“ stanica.
     

    „Reč je o ozbiljnim optužbama, a svaka sumnja u kaznenu aktivnost treba se proslediti australijskoj federalnoj policiji kako bi se provela istraga“, rekla je portparol australijskog ministarstva komunikacija, prenosi Reuters.

    Operational Security, ogranak News Corpove podružnice NDS-a koja je ovaj jesec prodata kompaniji Cisco System za pet milijardi dolara, odbacio je sve optužbe. Sumnje za haovanje i sabotiranje konkurencije objavljene su ranije ove nedelje i u dokumentarnom programu Panorama britanskog BBC-a.

    Kako su naveli mediji, Operational Security je razbijao kodove pametnih kartica koje su konkurentske tv stanice davale svojim korisnicima. Hakeri su zatim na crnom tržištu prodavali pametne kartice s tim kodovima, zbog čega su News Corpovi konkurenti trpeli milijune dolara štete, navode mediji.

    Operational Security je osnovan kako bi hvatao pirate koji su hakovali Mardokove medije, ali je kasnije počeo sa vođenjem prljave kampanje protiv konkurencije. U dokumentarcu BBC Panorame navodi se da je NDS između ostalog na internetu objavio poverljive kodove ITV Digitala, tadašnjeg glavnog konkurenta Mardokovog Sky TV-a. Objavljivanje kodova doprinelo je propasti ITV Digitala 2002. godine, pišu mediji.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE