Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Renovirano Odeljenje hemodijalize KBC Dr Dragiša Mišović

    Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas i predsednik Skupštine grada Aleksandar Antić obišli su renovirano i opremljeno Odeljenje za hemodijalizu u KBC „Dr Dragiša Mišović – Dedinje”. 

    U potpuno renoviranom prostoru od 350 kvadrata, gde je u tri sale smešteno 18 najsavremenijih aparata, biće obezbeđena hemodijaliza za 70 hroničnih i oko 20 akutnih pacijenata u dve smene, kojima će pomoć biti pružena u skladu sa najsavremenijim metodama.
     
    Rekonstrukcijom ovog odeljenja, koje nije bilo u funkciji tri  godine, povećan je kapacitet na 19 hemodijaliznih mesta, što će doprineti rešavanju problema sa kapacitetima za hemodijalizu, smanjiti probleme i pacijenata i zdravstvenog sistema i povećati kvalitet lečenja. Pre obnove, staro odeljenje hemodijalize imalo je sedam dijaliznih mesta (sedam aparata)  na kojima se u neodgovarajućim uslovima u jednoj sali lečilo 28 bolesnika.

    Grad Beograd je izdvojio sredstva za investicione radove i nameštaj za hemodijalizu, Vlada Italije donirala je sredstva za kupovinu 14 najsavremenijih aparata za hemodijalizu, a Ambasada Republike Češke sredstva za 19 specijalnih kreveta – fotelja .

    – Ova moderna klinika za hemodijalizu pokriće oko 10 odsto potreba Beograda. Grad posvećuje veliku pažnju onima koji koriste usluge hemodijalize, a gradonačelnik Beograda formirao je i komisiju koja se bavi isključivo ovim pitanjem. Danas 20 vozila prevozi ljude kojima je potrebna hemodijaliza, a ove godine obezbedićemo sedam novih vozila – rekao je Aleksandar Antić.

    On je podsetio da je Ambasada Republike Češke donirala sredstva i za rekonstrukciju Klinike za urologiju, a u glavnoj zgradi KBC „Dragiša Mišović” odvijaju se radovi za koje su sredstva donirale Sjedinjene Američke Države.
     
    Ministar zdravlja dr Zoran Stanković istakao je da je grad Beograd ovim ulaganjem pokazao puno razumevanje za potrebe pacijenata koji koriste hemodijalizu.
     
    Direktor KBC „Dragiša Mišović” dr Radisav Šćepanović rekao je da je dogradnjom i proširenjem postojeće trostruko uvećano odeljenje za hemodijalizu, koje će od sutra ponovo primati pacijente.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE