Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Japanci zainteresovani za gradnju TENT B3

    Kompanije iz Japana su zainteresovane za gradnju nove termoelektrane u Obrenovcu, izjavio je u utorak direktor Termoelektrana „Nikola Tesla“ (TENT) Petar Knežević.

    On je novinarima u Obrenovcu nakon razgovora sa privrednom delegacijom Japana kazao da su japanske kompanije veoma zainteresovane za saradnju sa Elektroprivredom Srbije (EPS).

    „Učešće japanskih kompanija u finansiranju gradnje elektrane TENT B3 je stvar za razgovore, ali sam dolazak i sastav privredne delegacije Japana koja je posetila TENT pokazuje ozbiljnost“, kazao je Knežević.

    U delegaciji Japana koja je posetila TENT bili su predstavnici sedam japanskih kompanija, medju kojima su Micubiši, Hitači i Kavasaki, predstavnici japanske ambasade i agencije za saradnju Japana sa drugim zemljama Džetro. Na pitanje da li bi radije videli Kineze ili Japance kao partnere u gradnji nove termoelektrane Nikola Tesla B3 Knežević je kazao „onoga ko bude solidniji kvalitetniji i ko nam bude ponudio bolje uslove“.

    EPS i konzorcijum kineskih kompanija Čajna envajoromental enerdži i Šenžen enerdži grup potpisali su u oktobru 2011. Protokol o realizaciji razvojnih projekata u elektroenergetici Srbije, medju kojima su izgradnja trećeg bloka TE „Nikola Tesla B“.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE