Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    (VIDEO) Japan: Minut ćutanja na godišnjicu razornog cunamija

    Pomenom žrtvama danas je u Japanu obeležana prva godišnjica od jakog zemljotresa i razornog cunamija u kome je poginulo ili se dalje vodi kao nestalo oko 19.000 ljudi i koji je izazvao najtežu nuklearnu katastrofu od Černobilja 1986. godine, javila je japanska agencija Kjodo.
     
    Komemoracija je održana u tri severoistočne prefekture najteže pogođene – Ivate, Mijagi i Fukušima, a minutom ćutanja pomen žrtvama je održan i u prestonici i širom zemlje tačno u 14.46 sati po lokalnom vremenu kada se dogodio zemljotres jačine 9 stepeni Rihterove skale kod obala prefekture Mijagi pre godinu dana i izazvao razorni talas koji je zatim zapljusnuo Japan.
     
    Car Akihito, koji se oporavlja od operacije na srcu, prisustvovao je komemoraciji Vlade Japana u Narodnom pozorištu u Tokiju zajedno sa premijerom Jošihiko Nodom i rodbinom koja je izgubila svoje članove porodice u toj prirodnoj katastrofi, navodi Kjodo.
     
    Komemoraciji u nuklearnoj elektrani kompanije „Tokio Elektroprivreda Co“ u prefekturi Fukušima prisustvovao je predsednik države Tošio Nišizava gde se, u ime kompanije, predstavnik kompanije još jednom javno izvinio za izazivanje najteže nuklearnog akcidenta u Japanu sa nesagledivim posledicama.
     
    Preživeli u prošlogodišnoj prirodnoj katastrofi od jutra obilaze grobove poginulih i druga mesta kako bi se setili onih koji su izgubili život ili se i dalje vode kao nestali.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE