Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Bin Ladena izdala jedna od žena?

    Pakistanski istražilac, penzionisani brigadir Šukat Kadir tvrdi da je Osamu bin Ladena izdala jedna od njegovih žena, Saudijka Hajrija!
     
    Kadir je osam meseci istraživao slučaj ubistva Osame bin Ladena, kada su američki komandosi upali u Pakistan i likvidirali vođu Al kaide, a da zvanični Islamabad nije uopšte znao za tu akciju. Istraga je pokazala, tvrdi Kadir, da je Bin Laden odavno bolovao od demencije i da ga je Al kaida faktički „penzionisala“ još 2003. godine, kao i da je glavne konce upravljanja Al kaidom preuzeo Ajman al Zavahiri.
     
    Iz razgovora sa agentima bezbednosti u Pakistanu Kadir je saznao da je Bin Laden navodno bolovao od neke vrste degenerativne bolesti. On je rekao da je teorija o izdaji Bin Ladenove žene isključivo njegov zaključak.
     
    Bin Laden je živeo dosta mirno sa dve žene i decom. Delio je sobu na trećem spratu sa svojom najmlađom ženom Jemenkom Amal (na fotografiji), koju je oženio 1999. godine i sa kojom je imao dvoje dece. Četiri godine su živeli mirno, tvrdi Kadir, sve dok im se 2011. nije pridružila Bin Ladenova starija žena Saudijka Kajrija, koja je pre toga provela nekoliko meseci u kampu Al Kaide.
     
    Navodno, dva meseca po njenom dolasku, Amerikanci su locirali kuću u kojoj je živio Bin Laden. Sve je počelo kada je Hajrija stigla – smatra istražilac Kadir i dodaje da su svi sa njom imali problem, prenose portali.
     
    Bin Ladenov sin Kalid, iz braka sa Saudijkom, bio je sumnjičav i stalno je, navodno, pitao majku – zašto je došla. Kalid je, navodno, upozoravao i Bin Ladena da će ga ona izdati, ali je lider Al kaide odgovorio: „Neka bude tako“.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE