Hotelu "Dijamant" na Zlatiboru inspekcija zabranila rad

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Hotelu “Dijamant” na Zlatiboru inspekcija zabranila rad

  Sanitarna inspekcija Užice uputila je rešenje o zabrani rada hotelu “Dijamant” na Zlatiboru dok se ne obavi kompletno detaljno čišćenje i dezinfekcija objekta, potvrdila je šefica Odseka za sanitarni nadzor Užice dr Snežana Tadić.

  Prema njenim rečima, zabrana je naložena na predlog Zavoda za javno zdravlje Užice, jer su u hotelu “Dijamant” na Zlatiboru u toku ove zime tri grupe đaka iz Valjeva i Beograda imale epidemiju stomačnog virusa. “U objektu “Dijamant” i do sada su sprovodili sve mere koje su nalagane, ali očigledno one nisu bile dovoljne da bi se sprečilo širenje epidemije”, kaže Tadićeva.

  U grupi dece iz osnovne škole “Nikola Tesla” iz Rakovice koja trenutno boravi u ovom objektu, 25 njih je proteklih dana imalo stomačnih problema, a trenutno je samo dvoje koji su u toku noći povraćali, dok su ostali dobro i redovno izlaze napolje, kaže direktorka Zavoda za javno zdravlje Užice dr Biljana Mijović.

  “Ekipa naših lekara dežura stalno u objektu kako bi uzeli materijal za analizu da bi se otkrio uzročnik epidemije. Ono što je pouzdano je da se infekcija nije prenela preko hrane, vode i osoblja koje radi u hotelu, jer su te analize bile ispravne”, naglašava Mijović i dodaje da je zatvaranje objekta bila jedina moguća mera u ovom trenutku kako bi pokušali da preseku lanac infekcije.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE