Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Dulić: U ekologiju treba investirati još 10,5 mlrd evra

    Ministar životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić rekao je da bi u zaštitu životne sredine trebalo da se investira još 10,5 milijardi evra. Do sredine ove godine u ovoj oblasti je planirano otvaranje 2.000 novih radnih mesta, naveo je ministar.

    „Ukoliko želimo da usaglasimo naše zakonodavstvo u oblasti zaštite životne sredine sa zakonodavstvom EU, u narednom periodu biće neophodno da se investira 10,5 milijardi evra“, rekao je Dulić na otvaranju drugog međunarodnog sajma ekologije „Eco Expo 2012“.

    Od tih investicija će, pored ulaganja u unapredjenje kvaliteta životne sredine, interes imati i gradjevinski i tehnološki radnici, ali i radnici u svim drugim oblastima, dodao je Dulić.
     
    Prema njegovim rečima, 10,5 milijardi evra će „završvati“ u postrojenjima za prečišćavanje voda, deponijama, reciklažnoj industriji, u firmama, ali i u porodicama.
     
    Ministar je podsetio da je tokom proteklih nekoliko godina u oblasti zaštite životne sredine u Srbiji otvoreno 8.000 radnih mesta, dodajući da se godišnje u tu oblast investira oko 19,5 milijardi dinara.
     
    „U proteklih nekoliko godina u zaštitu životne sredine Srbija je investirala mnogo novca i znanja iz zakonodavnog okvira. Uspeli smo da od zaštite životne sredine, kao volonterske grane, stvorimo granu koja će i te kako biti vezana za uspeh“, rekao je Dulić.
     
    S obzirom da je formiran snažan zakonodavni okvir životna sredina moćiće ubuduće da da veliki doprinos razvoju Srbije, zaključio je on.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE