Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Četvoro s promrzlinama na kraljevačkoj hirurgiji

    Na Hirurškom odeljenju Zdravstvenog centra „Studenica“ u Kraljevu hospitalizovano je četvoro pacijenata koji su zadobili promrzline različitog stepena, rekao je hirurg doktor Zvezdan Maksimović.

    On kaže da su ovi pacijenti sa promrzlinama uglavnom starije osobe i da je karakteristično da niko od njih nije nađen u snegu, nego su povrede zadobili u svojim kućama.

    „Skoro svi su živeli u izolovanim kućama, udaljeni od komšija. Neki su u početku imali pomoć, ali kako se vreme pogoršalo i porasli smetovi, tako su ostali sami“, kaže dr Maksimović. Tako je većina pacijenata sa promrzlinama i primljena u bolnicu tokom vikenda, onda kad je bilo više ljudi za raščišćavanje smetova.

    Dr Maksimović kaže da je jedan od najtežih pacijenata primljen na Odeljenje hirurgije dva sata posle ponoći, jer je probijanje kroz smetove trajalo ceo prethodni dan i veče.

    „Ako su lakše promrzline, kakva je većina koje smo hospitalizovali, onda one mogu da se leče medikamentima. Teške promrzline zahtevaju ozbiljnu hiruršku intervenciju“, ističe dr Maksimović.

    On kaže da na Odeljenju hirurgije u Kraljevu imaju iskustva sa lečenjem promrzlina, jer svake zime se pojavi bar neki slučaj.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE