Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Dijagnostička tableta za snimanje organizma

    Zahvaljujući pronalasku italijanskih stručnjaka, mnogi teško oboleli pacijenti u dogledno vreme neće morati da se podvrgavaju dijagnostikovanju invazivnim metodama, kao što je, primera radi, endoskopija.

    Italijanski stručnjaci su, naime, proizveli tabletu koja se guta i snima stanje u organizmu. Tableta je opremljena minijaturnom kamerom, a putuje pomoću nogica nalik paukovim kroz digestivni trakt, snimajući sve što nije uobičajeno. Po obavljenom zadatku iz organizma se izbacuje prirodnim putem, a zatim stručnjaci analiziraju prikupljeni materijal.

    Nova dijagnostička metoda s tabletom koja „putuje“ po organizmu predstavlja daleko komforniji način snimanja stanja organizma obolelih, a naročito onih koji zbog neprijatnosti često izbegavaju korišćenje endoskopa, istakla je dr Eliza Buseli, koja je radila sa timom stručnjaka na razradi tablete u ove svrhe.

    Međutim, što se tiče njene praktične primene, moraće da prođe još jedno izvesno vreme, jer je do sada testirana u laboratorijskim uslovima, a da bi se odobrila za primenu kod ljudi, neophodno je da prođe još neka

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE