Ptičji grip odneo još jednu žrtvu

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ptičji grip odneo još jednu žrtvu

  Vijetnamske vlasti saopštile su danas da je još jedna osoba preminula od ptičjeg gripa, što je drugi smrtni slučaj u poslednjih mesec dana.
   
  Rezultati analiza pokazali su da je 26-godišnja žena, koja se nedavno porodila, umrla 28. januara u bolnici u južnoj provinciji Sok Trang od posledica virusa H5N1, izjavio je čelnik pokrajinskog ministarstva zdravlja Truong Hoaj Fong.

  Prema njegovim rečima, novorođenče nije obolelo od ptičjeg gripa, preneo je AP. Fong je rekao da se žena najverovatnije zarazila od pilića koje uzgaja njena porodica. U toj oblasti je prijavljeno više slučajeva obolelih pilića. Njena smrt usledila je dve sedmice pošto je preminuo jedan 18-godišnji radnik na farmi za uzgoj pataka, takođe na jugu Vijetnama. Prethodno u toj zemlji dve godine nije bilo smrtnih slučajeva obolelih od ptičjeg gripa.

  Virus se prenosi direktnim kontaktom sa živine na ljude. Stručnjaci, međutim, upozoravaju da bi virus mogao da mutira u oblik koji se prenosi sa čoveka na čoveka.

  Svetska zdravstvena organizacija navela je da su od 2003. godine do 24. januara ove godine prijavljena 344 smrtna slučaja od ukupno 583 ljudi obolelih širom sveta od ptičjeg gripa.

  Oko 60 preminulih bilo je iz Vijetnama.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE