Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Izabran konsultant za izradu tehničke studije autoputa Bar-Boljare

    Londonska kompanija „URS Scott Wilson“ izabrana je za konsultanta za izradu tehničke studije za realizaciju gradnje autoputa Bar-Boljare, odnosno od juga Crne Gore do granice sa Srbijom.

    Na izbor konsultanta, koji se na tender prijavio zajedno sa grčkim kompanijama „Sitas i Omikron“, dobijena je saglasnost Evropske investicione banke (EIB), koja finansira izradu studije, prenosi podgorički „Dan“.

    Odabrana firma je radila tehničke studije za autoput Beograd-Požega, kao i za „Luku Beograd“, a londonska kompanija bila je angažovana kao tehnički konsultant na prvom tenderu za autoput Bar- Boljare.

    Crnogorski ministar saobraćaja Andrija Lompar najavio je ranije da će država potpisati sa EIB-om ugovor o finansiranju konsultantske studije, kjojim će biti precizirano da banka izabranoj firmi isplati 500.000 evra po završetku posla.

    Rok za izradu tehničke studije je pet meseci, nakon čega će Vlada Crne Gore razmatrati ponuđene modele izgradnje i raspisati novi tender za izbor koncesionara za autoput.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE