Nema novca za obuku kardiohirurga

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Nema novca za obuku kardiohirurga

  Zamenik direktora niškog Kliničkog centra dr Zoran Radovanović izrazio je bojazan da bi obuka niških kadrova za kardiohirurgiju mogla biti prekinuta zbog nedostatka novca u Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje.


  Niški lekari radili su uz pomoć lekara Kliničkog centra Srbije i pripremali se za samostalan rad, ali bi to moglo da bude prekinuto zbog nedostatka novca, kazao je Radovanović. 
   

  Klinički centar u Nišu je deo troškova za kardiohirurgiju obezbeđivao iz dopunskog rada, ali je i on zabranjen, pa su i ta sredstva pod znakom pitanja, naveo je Radovanović. 

  On je kazao da niški Klinički centar ima podršku za taj projekat u Ministarstvu zdravlja i Kliničkom centru Srbije i da se u Nišu završava zgrada koja je namenjena kardiohirurgiji. 

  Operacije su do sada obavljane na Klinici za hirurgiju gde je jedna hiruška sala opremljena za potrebe kardiohirurgije. Radovanović je rekao da su niški lekari Dragan Milić i Saša Živić, koji rade sa beogradskim kardiohirurzima, izveli po jednu samostalnu operaciju uz njihov nadzor.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE