Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Ministarstvo nije nadležno za spor u TENT-u

    Ministarstvo za infrastrukturu i energetiku Srbije saopštilo je da nije nadležno za rešavanje spora oko isplate smenskog i noćnog rada zbog kojeg štrajkuje Sindikat smenskih radnika u Termoelektranama „Nikola Tesla“ (TENT).

    Kako se navodi u saopštenju, sporovi oko plaćanja smenskog rada u Elektroprivredi Srbije (EPS) postoje i u drugim privrednim društvima i oni se, kao radno-pravni sporovi, rešavaju u sudskim postupcima.

    Ministar za infrastrukturu i energetiku Srbije Milutin Mrkonjić istakao je da je obavešten da su i radnici TENT-a bili u sudskom sporu sa svojom kompanijom, ali da pred sudovima nisu dobili te sporove.

    „Kako je reč o povećanju mase zarada i o radno-pravnom sporu, jasno je da to nije nadležnost Ministarstva energetike i infrastrukture, već drugih državnih organa“, kazao je Mrkonjić.

    Prema njegovim rečima, zaključkom Vlade Srbije iz decembra 2011. godine poslovodstvo EPS-a je obavezano da i u uslovima štrajka u TENT-u, preduzme sve mere kako bi se Srbiji obezbedilo dovoljno električne energije.

    „Ne sumnjam da će poslovodstvo EPS-a poštovati te zaključke“, kazao je Mrkonjić.
    Sa druge strane, sindikalci termoelektrane u Obrenovcu najavljuju da više ne žele da pregovaraju sa ministrom energetike Milutinom Mrkonjićem.
     
    „Nemamo šta da razgovaramo sa Mrkonjićem. Milutin Mrkonjić je lažov koji nas je slagao da će doći a onda nas ni telegramom nije obavestio da neće. Mi sa njim ne želimo da razgovaramo, želimo da razgovaramo sa gazdom ove firme a to je Vlada Republike Srbije oličena u premijeru Mirko Cvetkoviću“, rekao je Dragoslav Ljubičić, predsednik Sidikata smenskih radnika TENT-a.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE