Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Vodeći slovenački mediji uvode zajedničku naplatu za online izdanja

    Vodeći slovenački dnevni listovi pokrenuli su danas projekat jedinstvene naplate pristupa ekskluzivnom sadržaju na svojim internet-izdanjima.
     
    Desetak listova će se postepeno pridružiti zajedničkom projektu „Piano“ koji nudi neograničen pristup specijalnim člancima za jednu uplatu – 1,99 evra za nedelju dana pristupa, 4,98 za mesec dana i 48,90 evra za godinu.

    Osam slovenačkih novinskih izdavača, među kojima je i najveći dnevnik „Delo“, uvode naplatu za svoja internet-sadržaje pošto čitaoci sve manje kupuju štampana izdanja. „Delo“ planira da 10 odsto svog sadržaja ostavi za naplatu.

    „Ideja je jednostavna. Manji deo sadržaja „Dela“ biće dostupan samo onima koji su spremni da plate za pouzdane informacije, posebno komentare, analize i ekskluzivne priče“, rekao je urednik „Dela“ Ali Zerdin.

    Iza projekta stoji kompanija iz Slovačke „Piano Media“ koja navodi da je takav projekat bio uspešan u toj zemlji, a planira da sličan poduhvat preduzme u još tri zemlje.

    Svi značajni slovački listovi su u maju uveli jedinstvenu naplatu od 2,9 evra mesečno za neograničen pristup ekskluzivnom sadržaju.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE