Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Za uređenje Bora donatori izdvojili 300.000 evra

    Poslovni partneri Rudarsko-topioničarskog basena (RTB) Bor poklonili su 300.000 evra za uredjenje tog grada, izjavila je danas zamenica generalnog direktora RTB za ekonomska pitanja Mirjana Antić.

    Ona je lokalnoj televiziji Bor rekla da je poslovodstvo Basena Bor pre dva meseca uputilo poslovnim partnerima poziv da finansijski podrže uredjenje grada, a na taj poziv se odazvalo 45 donatora iz Srbije i inostranstva.

    „Dobavljači, kupci, banke i ostali poslovni partneri sa kojima Basen tradicionalno saradjuje, veoma pozitivno su ocenili poziv menadžmenta RTB za doprinos uredjenju grada“, rekla je Mirjana Antić, koja je i predsednik Komisije za kontrolu raspolaganja donacijom.

    Prema njenim rečima, najveći donator je beogradski „Mejs“, firma koja obavlja konsultantske usluge i pomaže RTB-u u realizaciji Projekta rekonstrukcije topionice bakra.

    Na poziv RTB, odazvale su se i firme „Šolc“ i „Alex“ iz Austrije, švedski „Atlas Copco“, švajcarski „Glenkor“ i „Trafigura“, borski „Grandinženjering“, beogradski „Meser“, italijanski „Pometon“, banka „Intesa“ i „Megalit-Šumnik“ iz Raške.

    „Sredstva donatora su samo inicijalna, jer pored njih, kombinat bakra učestvuje u uredjenju grada i sopstvenim sredstvima predvidjenim ovogodišnjim Planom poslovanja“, kazala je pomoćnica direktora RTB.

    U Boru su poslednjih meseci intenzivirani radovi na uredjenju grada, u čemu učestvuju i sva javna preduzeća. Nakon više od pola veka, farbaju se fasade visokospratnica, uradjena su tri saobraćajna kružna toka, preuredjen je plato Doma kulture. To je samo jedan deo investicija, jer se najavljuje završetak ski-lifta na Crnom Vrhu, a direktor beogradskog Zoo vrta Vuk Bojović obećao je da će pomoći osnivanje i izgradnju zoološkog vrta i botaničke bašte na periferiji Bora.

    „Nadam se da (gradonačelnik Beograda) Dragan Djilas neće imati ništa protiv da pomognemo Boru, kome ćemo pokloniti retke životinje“, rekao je Bojović nakon susreta sa generalnim direktorom RTB Blagojem Spaskovskim.

    Opozicione stranke u Boru, DSS i LDP, medjutim, optužile su opštinsku vlast da investicione radove ne sprovodi po zakonu o javnim nabavkama, kao i da su javna preduzeća podredjena RTB-u.

    Kao neracionalne poteze, opozicija je ocenila izmeštanje park-muzeja iz centra grada na novu lokaciju bez znanja nadležnih u Muzeju rudarstva i metalurgije, ali i zamenu štedljive ulične rasvete kandelabrima čije osvetljenje umanjuje vidljivost vozačima. Opozicija zamera i da se radovi odvijaju stihijski i mimo urbanističkog plana.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE