Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  SAD negiraju da su odgovorne za rak među južnoameričkim liderima

  SAD odbacile su izjavu venecuelanskog predsednika Huge Čaveza koji je rekao da su SAD možda krive za „epidemiju raka“ među južnoameričkim liderima.
   
  Portparol Stejt departmenta Viktorija Nuland rekla je da su ti komentari „užasni i za svaku osudu“ i da nisu vredni odgovora.
   
  Čavez je u sredu rekao da je „veoma čudno“ da on i drugi levičarski lideri imaju rak, dodavši da on samo razmišljao glasno i da ne misli nekoga da optužuje. Čavez, koji je podrvgnut terapiji protiv raka na Kubi ove godine, govorio je dan nakon što je objavljeno da od raka štitne žlezde boluje i predsednik Argentine Kristina Fernandez de Kirčner.
   
  Predsednik Paragvaja Fernando Lugo, Brazila Dilma Rusef i njen prethodnik Luis Injasio Lula da Silva svi su oboleli od raka.
   
  Čavez je rekao da je zakonom verovatnoće teško objasniti slučajeve raka među liderima Latinske Amerike. „Zar bi bilo čudno da su razvili tehnologiju ubacivanja raka i da niko ne zna za to?“, upitao je Čavez u govoru vojnicima u jednoj vojnoj bazi.
   
  Lider Venecuele (57) kaže da je izlečen od raka nakon operacije i hemoterapije na Kubi početkom ove godine. Kristina Fernandez (58) imaće 4. januara operaciju štitne žlezde. Lekari kažu da su u njenom slučaju prognoze veoma dobre.
   
  Brazilski predsednik Dilma Rusef (64) oporavlja se od terapije limfoma koja joj je dijagnostikovana 2009. Njen prethodnik Lula Silva (66) trenutno je na lečenju od raka grla. Lekari kažu da dobro reaguje na terapiju i da će se potpuno oporaviti.
   
  Predsednik Paragvaja Fernando Lugo (60) takođe ima limfomu, ali koja se sada povlači nakon hemoterapije. Limfom je vrsta raka koja nastaje zloćudnom transformacijom ćelija limfnog sistema.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE