Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Odrasli skloniji alergiji na mačke

  Ako želite mačku a niste je imali u detinjstvu, razmislite ponovo, naročito ako imate problema sa alergijama, upozoravaju naučnici.
   
  Istraživanja pokazuju da kontakt sa mačkama u detinjstvu može da zaštiti od alergijskih reakcija, ali ako se za ovog ljubimca odlučite tek u odraslom dobu šanse da postanete alergični se udvostručuju, prenosi danas Rojters.

  U studiji koju je objavio list „Žurnal alergijske i kliničke imunologije“ se navodi i da su ljudi koji već imaju neke alergije ili respiratorne probleme, poput astme, izloženi naročito velikom rižiku od reakcije usled prisustva mačke u kući.

  U istraživanju u kom je učestvovalo 6.000 odraslih Evropljana pokazalo se da se samo kod onih koji svoje ljubimce puštaju u spavaću sobu razvila alergijska reakcija.

  Ako ipak želite ljubimca, savet je da ga držite isključivo napolju jer samo jednim ulaskom ostavlja trag koji u kuči ostaje mesecima. Ako vam se to ne čini kao praktično rešenje, makar joj zabranite pristup spavaćoj sobi a naučnici predlažu i kupanje, makar jednom nedeljno.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE