Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Ko su ljudi koji su nam u 2011. „iskakali iz frižidera“?

    Objavljivanje detalja iz privatnog života, kada se malo razmisli, totalno nebitnih likova, postalo je sasvim uobičajna praksa naših medija u proteklih par godina.

    Neki će reći, pa dobro i Englezi imaju Kejt i Pipu Midlton, a Amerikanci su izmislili „žuto novinarstvo“.  Činjenica je da mi tek polako učimo u hodu o tome, a prema onome što smo videli u 2011., mediji, makar po ovim temama, vrlo malo zaostaju za razvijenim zeljama.

    Dve su varijante zbog čega se to dešava. Jedna je više za one koji su skloniji teorijama zavere, i glasi da mediji prilično revnosno rade na zaglupljivanju nacije, pa umesto da pišu o tome kako nam je, kakvi smo i šta nam se sprema, radije skreću sa teme, pa pišu o bračnim i banalnim problemima estradnih zvezda. Druga je možda verovatnija. Jednostavno, kako se kaže, to narod voli. Većina urednika u Srbiji, zna da će mu „gola guzica“ ili snimak seksa koji se „iznenada i bez ikakvog znanja aktera istog“ pojavio na internetu, sigurno prodati par hiljada primeraka više i namaknuti koju reklamu ili oglas. U oba slučaja, vrlo zabrinjavajuće. Možda je najstrašnije to da ti isti koji kupuju novine i gledaju televiziju zbog ovakvih vesti, postaju ustvari njihova najstrašnija noćna mora…tipični stereotipni Amerikanci, kojima je Kim Kardašijan pojam za medijsku zvezdu .
     
    Ovo je „ekipa“ o kojoj smo imali pravo „da znamo sve“ u 2011. godini. U listu nisu uključeni političari, jer su oni u medijima po službenoj dužnosti.

    1. Junak: Novak Đoković
     

     

    Đoković je jedina ličnost na ovoj listi koja je i trebala da nas „maltretira“ cele godine. Neki kažu da je ovo najuspešnija godina u istoriji srpskog sporta zahvaljujući njemu. Najbolji je sportista u Srbiji, a možda i u svetu za 2011. i ima svako pravo da se nađe na svakoj naslovnoj strani posle svakog uspeha. Ali mi ne bismo bili mi, kada ne bi išli i preko toga, pa su naši novinari pravili vesti i tamo gde ih nije bilo, najviše preko domaće novinske agencije pod imenom Twitter. Svaki „tvit“ Đokovića bio je vest, a njegovi „tvitovi“ se nisu nalazili samo na uplatnicama Infostana.

    2. Raspuštenice: Nataša Bekvalac i Goca Tržan
     

    Ove dve estradne umetnice (ili „one što su se razvele“, ne znamo šta je ispravnije) bile su omiljena tema pojedinim, ako ne i svim medijima. Ono što je smešno u celoj priči je to što su neki mediji njihove „bračne drame“ stavljali u rubrike „Zabava“, pa tako kad čitalac poželi da pročita nešto zabavno on pročita kako je nekom brak neviđena muka. „Razvodi se..“ „Ne razvodi se..“, „Ko će odvesti decu…“ „Ova ne da decu..“, „Koliko para od razvoda..“, „Hoće kaki…“, „Neće kaki..“, „Razveli se!“, „Našla mlađeg..“, „U vezi sa kriminalcem..“, „Nije u vezi sa kriminalcem..“..itd, itd. Sve u svemu, jako „zabavno“.

    3. Udavača: Severina
     


    Seve je izabrala Srbina i tako postala omiljena srpska snajka. Ona i njen (naš) Milan imali su ugrađene GPS-ove, pa smo znali i gde su i šta rade i šta je Milan rekao Severini i šta ona njemu, i kako su se verili i sve ostalo što srpska javnost mora da zna kako ništa ne bi propalo. Trenutno pratimo Severinin stomačić, i za sada je, hvala Bogu, sve u redu.
     
    4. „Duhoviti momci“: Ivan Ivanović i Ognjen Amidžić
     


    Pored YouTube-a, live stream-a, beskonačnih repriza, u novinama i na internet sajtovima, iako vas to uopšte ne interesuje i jednostavno ne gledate, morate videti naslov „Poslušajte šta je Ivan rekao Ognjenu“. Ili „Ognjen opet prozvao Ivana“. Jednostavno, ova dva televizijska radnika, postala su ove godine i zvanično main stream za duhovitost. Realno, ako njihove emisije spadaju u one koje su humorističke, onda je duhovitost i vickastost i zvanično proterana iz velikih medija.
     
    5. Zatvorenik: Svetlana Ceca Ražnatović
     


    Mislilo se da će „kućni pritvor“ smanjiti interesovanje za njen život, ali je, svidelo se to nekom ili ne, Ceca Ražnatović dokazala kolika je zvezda u Srbiji. Iako realno onemogućena da normalno funkcioniše, mediji su, kao po PS-u, najavljivali novi album, novi koncert, čučali ispred kuće i gledali ko ulazi ko izlazi, ko je došao na slavu, a ko nije, čekala su se njena pojavljivanja u sudnici, njen „outfit“ na istom događaju, pa smo preko medija tako saznali da je u sudnici bila u „svedenom kompletu“…

    6. „Predsednici“: Dragan Đurić i Vladan Lukić
     


    Kad naše pevačice nemaju ništa da podele sa nama o svom uspešnom profesionalnom životu, one „udare“ po koleginici. Tako i ova dva predsednika. Dok fudbal propada, napadaju jedan drugog. A fudbal propada cele godine.
     
    7. „Žrtva“: Željko Mitrović
     


    Mitrović je ove godine punio novinske stranice iz dva razloga. Prvo je neko pokušao da ga otruje, zbog čega se lečio u Nemačkoj, a onda je i definitivno raskrstio sa Hrvatima, jer su mu uzeli jahtu.
     
    8. „Dive“: Seka Aleksić i Jelena Karleuša
     

    Pošto su obe pre par meseci rekle kako se povlače u „medijsku tišinu“, o njima neće biti ništa rečeno kako je ne bismo narušili.

    9. „Suđeni“: Željko Joksimović i Jovana Janković
     


    Ono što smo mogli ove godine da čitamo o „omiljenom srpskom paru“ zvuči kao onaj vic o baki koja gleda „bezobrazan film“ i komentariše „Gledam da vidim ’oće li se uzeti na kraju.“ Željko i Jovana su i raskinuli, pa se pomirili, pa opet raskinuli, pa „izvor“ rekao da nisu, i sad će izgleda da se venčavaju. Izgleda da ovaj naš „bezobrazni film“  ne „gledamo“ džabe.

    10. Volumizirana: Marijana Mateus
     


    Šta uopšte reći?
     
    M.Miličković

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE