Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Uspešna godina za pirotski Prvi maj

    Vršilac dužnosti direktora Industrije odeće Prvi maj Veljko Krstić je izrazio zadovoljstvo poslovanjem i istakao da proizvodnja nijednog trenutka nije stala.
     
    Krstić je rekao da je u fabrici, kada je ušla u program restrukturiranja, radila jedna trećina zaposlenih, a da više od godinu dana radi 1.550 radnika, od kojih je 50 novoprimljenih.
     
    „Plate se redovno isplaćuju i dva puta su povećane – 20 odsto i osam odsto. Prosek plata je oko 20.000 dinara, računajući i topli obrok, a obaveze izmirujemo na vreme“, kazao je Krstić.
     
    Prema njegovim rečima, izvoz za ovu godinu iznosi oko pet miliona evra i u odnosu na 2010. godinu povećan je 80 odsto. 

    „Stvaraju se mogućnosti da se izvoz poveća. Povećali smo količine za partnere za koje radimo, a imamo i nove partnere poput firme Borteks sa Malte i firme Park avenija iz Češke“, rekao je Krstić. 

    On je izrazio zadovoljstvo što je predsednik Srbije Boris Tadić prilikom nedavne posete Pirotu rekao da država za Prvi maj traži strateškog partnera. 

    „Reči predsednika Srbije nam ulivaju nadu a takav isti pristup ima i Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja“, kazao je Krstić.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE