Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Naučnici: PMS je moguće izlečiti

  Kao rezultat PMS-a, žene se svaki mesec suočavaju sa promenom raspoloženja, nervozom, nesanicom i slično. Ali, naučnici tvrde da je simptome PMS-a moguće lečiti.

  Istraživanjem PMS-a naučnici su utvrdili da je njegov uzrok hormon koji se prirodno stvara u telu. Žene imaju fizičke i emocionalne simptome PMS-a u zavisnosti od njihove osetljivosti na hormon alopregnanolon.
   
  Hormon se u telu luči nakon ovulacije i tokom trudnoće, kao i kada dolazi do proena u toku menstrualnog ciklusa. Većina žena je najosetljivija na alopregnanolon odmah nakon menstruacije, a manje pre menstruacije. One uglavnom ne pate od PMS-a.
   
  Ali, žene koje pate od težeg oblika PMS-a, na hormon su osetljive na drugačiji način. Njihova osetljivost je veća pre menstruacije. To znači da se teže prilagođavaju hormonskim varijacijama. Žene koje su veoma osetljive na alopregnanolon pre menstruacije često menjaju raspoloženje i osetljivije su nego obično.
   
  Istraživanje je provela lekarka Eria Timbi na Universitetu Umee u Švedskoj. Njen rad se smatra velikim napretkom u razumevanju PMS-a.
   
  Tokom njene doktorske disertacije ženama je davan alopregnanolon u dozama koje su podigle njegov nivo u krvi, koji je sličan onom kod trudnica. Uočeno je da žene imaju sporije pokrete očiju i da se osećaju umorno. Ovo istraživanje je izuzetno važno za bolje razumevanje PMS-a i osmišljavanje metoda lečenja, objavio je Daily Mail.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE