Gradi se reciklažni centar u Somboru

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Gradi se reciklažni centar u Somboru

  U Somboru je danas počela gradnja reciklažnog centra, vrednog 45 miliona dinara, koji bi trebalo da bude završen do maja 2012. godine.

   
  U reciklažnom centru, koji će imati kapacitet prerade devet tona dnevno, u početku će biti zaposleno osam do 10 radnika, rečeno je na svečanosti na kojoj je obeležen početak izgradnje.
   
  Direktor akcije “Očistimo Srbiju” Miloš Panjković kazao je da je Sombor prvi grad u kome se gradi reciklažni centar u okviru te akcije.
   
  “Do kraja 2012. godine, u Srbiji će biti otvorena 33 reciklažna centra. Do sada je izgrađeno sedam reciklažnih centara, a počela je izgradnja 22 reciklažna centra”, kazao je on.
   
  Panjković je istakao da će “reciklažni centri omogućiti primarnu selekciju otpada u domaćinstvima, jer se njihovom izgradnjom obezbeđuju uslovi da se separisanje otpada na adekvatan način skladišti i priprema za finalnu preradu u reciklažnoj industriji”.
   
  Kako je naveo, u centru će se prikupljati ambalažni otpad poput papira, aluminijuma, stakla, plastike, kao električni i elektronski otpad, ali će to biti i mesto za prikupljanje posebnih otpada poput guma, akumilatora.
   
  Gradonačelnik Sombora Nemanja Delić kazao je da će nakon izgradnje reciklažnog centra biti završen sistem upravljanja otpadom u tom gradu, što će omogućiti otvaranje novih radnih mesta.

   

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE