Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Pale cene stanova

    U Beogradu se stan trenutno može naći i po ceni od 1.000 evra po metru kvadratnom, pa čak i na lokacijama koje su relativno blizu centra.

    U beogradskim naseljima Braće Jerković, Zemun Polje, Višnjica, Karaburma, pa i u nekim delovima Zvezdare i naselja Medaković, stan od 40m2 može se naći i za 40.000 evra. Praćenjem oglasa mogu da se pojave pojedinačni slučajevi po ceni od 1.000 evra po kvadratu, pa čak i za manje.
     
    Cena može još da pada, čak i u centru, ali tada su obično loši gradnja, papiri, orijentisanost, prilaz, ili je loše grejanje, udaljen gradski saobraćaj. U agencijama za promet nekretnina kažu da disbalans u cenama može postojati i na istoj lokaciji, što pre svega zavisi od dokumentacije. Stan u stambenoj zgradi koji se pojavi na tržištu po ceni od 1.300 evra po metru kvadratnom može se odmah prodati, dok stan na istoj lokaciji, ukoliko dokumentacija nije kompletna, ne može da se proda ni za 300 evra manje po kvadratu.
     
    Stanovi u Novom Sadu mogu da se nađu već od 600 evra po kvadratu. Tako se, na primer, u naselju Adice cena kvadrata kreće od 600 do 800 evra, a u Avijatičarskom naselju od 700 do 900 evra. Za Telep treba izdvojiti oko 800 evra, a za Klisu i za naselje Stara Detelinara potrebno je oko 700 evra po kvadratu.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE