Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Produžite vek svom omiljenom parfemu

    Većina žena bočice sa omiljenim mirisnim tečnostima drži na lako dostupnom mestu, ali razmislite da li je toaletni stočić, kupatilo ili neka polica idelano mesto za vaš parfem jer im različiti spoljni uticaji mogu skratiti vek trajanja.

    Svetlost, bila ona veštačka ili prirodna, jedan je od najvećih neprijatelja parfema. Pod njenim uticajem proizvode se hemijske reakcije u parfemu koje menjaju strukturu određenih sastojaka koji će ubrzati isparavanje. Ove reakcije se događaju svega nekoliko sati nakon izlaganja parfema svetlosti i zato je najbolje bočicu čuvati u originalnoj kutiji ili na nekom tamnom mestu.

    Savršeno bi bilo da parfeme čuvate na maksimalnoj temperaturi do 22°C. Jedno od najgorih mesta na kom možete držati parfeme je kupatilo, jer je to prostorija u kojoj se događaju najveće promene temperature vazduha i vlage, što će značajno skratiti vek trajanja parfema.

    Rok trajanja prosečnog današnjeg parfema je tri godine ukoliko nije otvaran, odnosno šest do osamnaest meseci od kad se otvori. Neki parfemi bez obzira na spoljašnje uticaje mogu trajati i godinama, dok će drugi početi da gube originalan miris već posle par meseci. 
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE