Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    „Reno“ planira izradu ultra jeftinog vozila od 2.500 evra

    Francuski „Reno“ spreman je da se angažuje na projektu izrade ultra jeftinog automobila koji će koštati svega 2.500 evra (3.375 dolara), piše danas francuski poslovni dnevnik „Tribin.“

    List tvrdi da će tim povezanih kompanija „Reno-Nisan“ od 1. januara početi da razvija jeftine modele automobila za tržišta u usponu, mada bi vozila kasnije mogla da se nađu i na evropskom tržištu.

    Novi automobil koštao bi samo trećinu cene sadašnjeg najjeftinijeg automobila „dačija logan“, jednog od modela iz familije malih kola koje izrađuje „Reno“ u njegovoj rumunskoj filijali „Dačija.“

    Projekat će nadgledati Žerar Deturbe, šef „Renoovog“ odeljenja za izradu ekonomičnih vozila, piše list pozivajući se na izvore iz kompanije.

    „Reno“ je potvrdio agenciji Frans pres da će se Deturbe priključiti „Reno-Nisanovom“ timu za izradu manjih automobila početkom 2012. godine. Ali, kompanija se nije izjašnjavala da li će vozilo od 2.500 evra biti u fokusu tog tima.

    Na tržištu je sada najjefnitini automobil koga nudi indijska kompanija „Tata“, model „tata nano“ koji košta oko 2.500 dolara.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE