Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Pogoršanje ekstremnih vremenskih prilika

    Naučnici UN u svom najnovijem izveštaju navode da su klimatske promene, za koje je zaslužan čovek, već uzrokovale pojavu vrelih talasa i najverovatnije će doprinositi prirodnim katastrofama u budućnosti.
     
    Izveštaj, koji je objavljen samo nekoliko dana prie početka razgovora o klimatskim promenama u mestu Durban u Južnoafričkoj Republici, prvi je UN-ov sveobuhvatni pregled uticaja globalnog otopljenja na ekstremne vremenske uslove.
     
    – U proteklih nekoliko godina, porast vrelih dana možemo pripisati uvećanoj pojavi gasova, koji izazivaju efekat staklene bašte. Skoro je sigurno da će se povećanja u učestalosti i obimu dnevnih vrelih temperatura i ekstremno hladnih perioda dešavati i tokom 21. veka- rekao je kopredsjedavajući međuvladine komisije o klimatskim promenama (IPCC) Tomas Stoker, koje je objavio izvještaj na sastanku u Kampali, prestonici Ugande.
     
    U izveštaju su obrađene ekstremne vrućine i kišne padavine pod tri moguća scenarija zagađenja ugljenikom, a koja se kreću od naglog smanjenja emisija do uobičajenog nivoa.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE